Advocaat Klaas Otto had drugslab thuis

Advocaat Klaas Otto had drugslab thuis
23-02-2017 17:11 | Binnenland | auteur ANP

BREDA - Bij het huis van de verdachte advocaat Jan Piet van R. in Den Haag is dinsdag een niet-werkend drugslab en 3,4 kilo amfetamine gevonden. De politie heeft dat donderdag bekendgemaakt over het onderzoek naar de advocaat die verdachte is in het grote strafrechtelijke onderzoek naar oprichter Klaas Otto van motorclub No Surrender.

Van R. heeft in het verleden opgetreden voor No Surrender, onder meer in een rechtszaak over de vergunning van het clubhuis in Zundert. De advocaat komt uit Den Haag en heeft zijn kantoor in Amsterdam. Hij werd maandag gearresteerd op verdenking van beïnvloeding van getuigen in de zaak van Otto. De advocaat zou in de gevangenis briefjes van Otto hebben aangenomen en naar buiten hebben gesmokkeld.

Een lid van de Amsterdamse advocatenorde was er dinsdag bij toen de politie in de Haagse woning op zoek ging naar bewijs en in het tuinhuis een drugslab ontdekte. Voor deken Pieter van Regteren Altena is de vondst van de drugs en het drugslab meer dan voldoende reden om onmiddellijk om schorsing van de advocaat te vragen. "Aan de procedure wordt gewerkt'', zei hij donderdag. De Raad van Discipline kan het schorsingsverzoek mogelijk volgende week al behandelen.

Ook de 45-jarige vriendin van Klaas Otto werd maandag gearresteerd. Zij wordt eveneens verdacht van het beïnvloeden van getuigen in opdracht van hem. De rechter-commissaris besloot donderdagmiddag dat beide verdachten nog zeker twee weken blijven vastzitten.

Klaas Otto (49) zit sinds afgelopen vrijdag weer in de gevangenis. Het Openbaar Ministerie beschuldigt hem van afpersing en witwassen. Ook zijn zoon en schoonzoon zijn verdachte in de zaak.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,759
Diesel1,464

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden