Transport Online - Vrachtwagens speelbal van de wind op N201, A4, A9 en A16 [+foto]

Vrachtwagens speelbal van de wind op N201, A4, A9 en A16

Vrachtwagens speelbal van de wind op N201, A4, A9 en A16 [+foto]
23-02-2017 16:21 | Ongevallen | auteur ANP | Redactie TO

HOOFDDORP - Op steeds meer wegen heeft de wind vat gekregen op het vrachtverkeer. Het gaat vooral om vrachtwagens met aanhangers. Op de N201 bij Schiphol bijvoorbeeld staat een truck met aanhanger half op z'n kant. Het gevaarte dreigt om te vallen en daarom is het verkeer erachter stilgelegd. Volgens de ANWB komen er nu vrijwel continu meldingen binnen van schade op de weg. De dienst telt rond 16.00 uur 200 kilometer file, tegen normaal rond deze tijd 80.

Enkele N-wegen zijn dicht, vooral in het westen van het land, maar ook in Brabant. Ook hangen hier en daar verkeersborden te wiebelen, of vallen die op het wegdek, zoals op de A16. Op de A2 bij Waardenburg bungelt een loshangend reclamebord.

Een omgewaaide vrachtwagen blokkeert de dijk Enkhuizen - Lelystad (N302) en die blijft gesloten tot de storm is gaan liggen. Ook op de Van Brienenoordbrug schaarde een vrachtwagen door een windstoot waardoor de hoofdrijbaan op slot ging. Dat gaat zeker tot 16.30 uur duren. De ANWB verwacht rond Rotterdam weer net zo'n chaos als woensdag.

In Vlissingen was er tegen 16.00 uur officieel sprake van een storm. De storm hebben we te danken aan het lagedrukgebied genaamd Doris. Deze naam heeft de Engelse weerdienst, de UK Met Office, gegeven aan de storm. De Duitsers spreken van 'Sturmtief Thomas'.

Zojuist ging het op de A9 bij Aalsmeer ook mis.

Ook op de A4, Belgische Grens richting Bergen op Zoom, kantelde een vrachtwagen aanhanger.

Op de A16 Rotterdam-Breda ter hoogte van Moerdijk is aan het einde van de middag een vrachtwagen aanhanger gekanteld.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,660
Diesel1,323

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions