Clicky


Automatische wapens en drugs tussen lading bloemen: chauffeurs opgepakt

Automatische wapens en drugs tussen lading bloemen: chauffeurs opgepakt
22-02-2017 19:18 | Criminaliteit | auteur Redactie [FE]

DRIEBERGEN/APELDOORN - De politie heeft dinsdag 21 februari omstreeks 22.00 uur, langs de A1 binnen de gemeente Apeldoorn twee mannen aangehouden die tussen een lading bloemen vier automatische vuurwapens, naar schatting 110 kilo amfetamine en ongeveer 160 kilo hash en hennep vervoerden in hun vrachtwagen.

Medewerkers van de Dienst Infra van de Landelijke Eenheid controleerden de vrachtwagen die volgens de inzittenden met bloemen onderweg was naar Duitsland. Bij het controleren van de lading zag de politie tussen de bloemen een grote doos staan met daarin een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Dit bleek een automatisch vuurwapen. Hierop zijn de beide inzittenden, een 51-jarige man uit IJsselstein en een 50-jarige inwoner uit Utrecht aangehouden. De vrachtwagen werd in beslag genomen en weggesleept. 

Geluidsdempers

Bij nader onderzoek in de vrachtwagen trof de politie in totaal vier automatische vuurwapens met geluidsdempers aan. Daarnaast zat tussen de bloemen ook nog naar schatting 110 kilo amfetamine en ongeveer 160 kilo hash en hennep.

Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en de politie stelt onder het gezag van het Landelijk Parket een nader onderzoek in. Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 5 juni t/m zondag 11 juni

Alle Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,965
Diesel1,651

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions