FNV: hulpverlener met 65 met pensioen

FNV: hulpverlener met 65 met pensioen
22-02-2017 13:25 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Voor hulpverleners als politieagenten, brandweerlieden en defensie- en ambulancepersoneel zou de pensioengerechtigde leeftijd moeten worden teruggebracht naar 65 jaar. In een brandbrief aan politiek en werkgevers waarschuwt FNV dat hulpverleners nu langer moeten doorwerken dan geestelijk en fysiek verantwoord is.

FNV vindt dat meer rekening moet worden gehouden met risico's waaraan hulpverleners tijdens hun werk worden blootgesteld. Volgens de bond is wetenschappelijk vastgesteld dat werken bij deze overheidsdiensten een "slijtend karakter" heeft en dat er bij de betreffende beroepsgroepen een verhoogd risico is op vervroegde uitval.

Verder pleit FNV voor een passende vroegpensioenregeling voor elke overheidssector afzonderlijk, zonder dat daar direct een "fiscale boete" van 52 procent op staat. "Nu wordt elk initiatief op dat gebied afgeschaft", aldus de bond.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden