Clicky


Bakker Logistiek België overgenomen door TDL Group

Bakker Logistiek België overgenomen door TDL Group
22-02-2017 09:46 | Bedrijfsovernames en fusies | auteur Redactie [FE]

HOUTHALEN(B) - Bakker Logistiek België NV gaat een strategisch partnership aan en draagt haar Belgische logistieke activiteiten per 1 maart 2017 over aan TDL Group. Per 1 maart 2017 worden de warehouse en nationale transportactiviteiten in België van Bakker Logistiek België overgedragen aan TDL Group. Deze overdracht van de activiteiten is voor Bakker Logistiek Groep een strategische keuze.

Tegelijkertijd gaat Bakker Logistiek de distributiewerkzaamheden in Nederland verzorgen voor TDL Group. Bakker Logistiek wijzigt hiermee haar strategie en focus van het zelf ontwikkelen en uitbreiden van haar dienstverlening in België naar een strategisch partnership, gelijk aan haar strategische samenwerking met het European Food Network voor fijnmazige leveringen in Duitsland en de rest van Europa. Bakker Logistiek zal zich volledig focussen op de logistieke activiteiten en distributie vanuit Nederland over geheel Europa in samenwerking met haar partners.

Met het partnership versterkt TDL Group haar positie in het centrum van België. Na de overname van Cardon Logistique in 2013 en de overname van de Fresh activiteiten van XPO Logistics in 2015 is dit opnieuw een strategische zet die bijkomende mogelijkheden biedt om opdrachtgevers optimaal te bedienen en het fijnmazige distributienetwerk verder uit te breiden.

Continuïteit

De overname van de activiteiten door TDL Group, welke circa 12 miljoen euro aan omzet genereren, waarborgt de continuïteit voor de klanten, de bijhorende dienstverlening en de persoonlijke groei van de medewerkers. Alle medewerkers, behorende tot de overgenomen activiteiten, komen vanaf 1 maart in dienst van TDL Group, die zo haar aantal werknemers ziet stijgen met een 50-tal.

Ook de opdrachtgevers, de locatie en bijhorende activa maken deel uit van de overname en vallen met ingang van 1 maart onder TDL Group. Hierdoor zal de geconditioneerde/gekoelde warehousecapaciteit van TDL Group toenemen met 33.000 m², aan het wagenpark worden een 40-tal combinaties toegevoegd.