Transport Online - ProRail telt meer spoorlopers in 2016

ProRail telt meer spoorlopers in 2016

ProRail telt meer spoorlopers in 2016
21-02-2017 22:59 | Algemeen | auteur ANP

UTRECHT - Het aantal mensen dat zonder toestemming langs het spoor loopt is in 2016 toegenomen. Spoorbeheerder ProRail kreeg vorig jaar 3105 meldingen van spoorlopers, tweehonderd meer dan in 2015. Door deze incidenten liepen 16.359 treinen vertraging op en kwamen ruim 1,6 miljoen reizigers te laat op hun bestemming, berekende ProRail.

Volgens ProRail zijn spoorlopers vaak wandelaars, mensen die hun hond uitlaten, spelende kinderen of vandalen langs het spoor. ,,Ze duiken vooral op als het lekker weer is en op plekken waar recreatie en spoor elkaar tegenkomen. Denk aan natuurgebieden of een camping die naast het spoor ligt", zegt de spoorbeheerder.

De afgelopen jaren is flink geïnvesteerd om het spoorlopen tegen te gaan. Zo is ruim 2300 kilometer aan hekwerk langs het spoor neergezet. Ook wordt er meer gecontroleerd. Wie wordt betrapt krijgt een boete van 140 euro.

Op het publiek te wijzen op het gevaar van langs het spoor wandelen, wordt woensdag in het Spoorwegmuseum in Utrecht De Spoorloper geopend. Het is een container waarin de bezoeker met beeld en geluid ervaart hoe het is als een trein met 140 kilometer per uur langs je heen raast.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,627
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions