Clicky


 


Wedkantoren: PVV grote favoriet

Wedkantoren: PVV grote favoriet
21-02-2017 17:17 | Binnenland | auteur ANP

RIJSWIJK - De diverse opiniepeilingen voorspellen bij de Tweede Kamerverkiezingen een spannende race tussen de PVV en de VVD, maar buitenlandse wedkantoren zijn zeer uitgesproken over de favorietenrol. Wie inzet op de VVD, krijgt tot drie keer de inzet terug als de partij op 15 maart inderdaad de grootste wordt.

Een gokje op de PVV levert daarentegen per 10 ingelegde euro's slechts 3 euro winst op: een teken dat de bookmakers de partij van Geert Wilders met afstand als grootste kanshebber beschouwen.

Verscheidene Britse wedkantoren bieden een weddenschap op de verkiezingen aan. Buiten de genoemde partijen kunnen gokkers inzetten op CDA, D66, SP en PvdA. De quoteringen hierop verschillen fors per aanbieder. Zo keert Betstars bij een geslaagde weddenschap op het CDA 21 keer de inleg uit, bij Betfair is dat zelfs 95 keer. Bij de PvdA variëren de potentiële uitkeringen van 66 tot 123 keer de inzet.

Opvallend is hoe de bookmakers denken over de toekomstige minister-president. Over de kansen van Mark Rutte zijn de kantoren nog eensgezind: anderhalf tot twee keer de inzet. Anders is dat bij Geert Wilders. Paddypower noteert de PVV-lijsttrekker op 1,30, Betfair op 3,50. Dat laatste kantoor lijkt niet helemaal op de hoogte van de ontwikkelingen in politiek Den Haag. Gokkers kunnen daar nog inzetten op Diederik Samsom als nieuwe premier, terwijl hij in december is opgestapt bij de PvdA.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions