Clicky

 
Transport Online - Boete Ajax-fan voor beledigen Kenneth Vermeer

Boete Ajax-fan voor beledigen Kenneth Vermeer

Boete Ajax-fan voor beledigen Kenneth Vermeer
21-02-2017 17:01 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Een 32-jarige Ajax-supporter afkomstig uit Rotterdam heeft dinsdag een geldboete van 750 euro (waarvan 500 euro voorwaardelijk) gekregen voor het beledigen van Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer.

De rechtbank in Amsterdam acht bewezen dat de verdachte op 7 februari vorig jaar als aanjager van Ajax-fans in de ArenA grove beledigingen heeft geuit in de richting van voormalig Ajacied Vermeer. Hij deed dat met een microfoon en vanaf een podium in een supportersvak van Ajax.

In het vonnis stelt de rechtbank dat de man zijn reputatie van "sfeermaker'' heeft misbruikt. Zijn beledigingen werden door anderen overgenomen. Volgens de rechtbank is de man te ver gegaan in zijn woordkeuze en heeft hij Vermeer opzettelijk gekrenkt. De KNVB heeft de verdachte al eerder een stadionverbod opgelegd.

Van belediging van agenten, volgens de aanklacht gedaan tijdens de wedstrijd Ajax-FC Twente op 1 mei 2016, werd de man vrijgesproken. De officier van justitie had 1500 euro boete geëist voor beide delicten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,360
Diesel2,078

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 23 mei t/m zondag 29 mei

Alle Rijverboden