Clicky

 
Transport Online - Eén ingang voor VGM-meldingen aan containerrederijen

Eén ingang voor VGM-meldingen aan containerrederijen

Eén ingang voor VGM-meldingen aan containerrederijen
21-02-2017 11:28 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Vanaf vandaag hebben expediteurs en exporteurs via het Port Community System van Portbase één ingang voor het melden van het bruto geverifieerd gewicht (Verified Gross Mass, VGM) van hun exportcontainers aan een groot deel van de rederijen. Deze 1 juli 2016 ingegane wereldwijde verplichting is voor veel bedrijven in Nederland nu nog een forse administratieve last. De internetservice Melding Geverifieerd Bruto Gewicht biedt hiervoor een eenvoudige oplossing.

Bedrijven hoeven niet meer alle afzonderlijke rederij-websites af. Dat scheelt hen aanzienlijk werk. In de nieuwe service volstaat het om naast enkele basisgegevens, per boeking voor iedere container het gewicht in te vullen, de weegmethode aan te geven en de gewenste rederij te selecteren. Een groot deel van de deelnemende rederijen geeft ook een terugkoppeling. De nieuwe Portbase-service wordt aanbevolen door de brancheorganisaties evofenedex en FENEX.

Marty van Pelt van FENEX: ”Doordat expediteurs en verladers de VGM via één kanaal aan de rederijen kunnen verstrekken, is een flinke tijd- en daarmee kostenbesparing te behalen. FENEX vindt dat de VGM-plicht tot een zo beperkt mogelijke administratieve last moet leiden. Deze Portbase-service geeft hier mede invulling aan en is dan ook een mooie toevoeging aan hun dienstenportfolio.”

Foto's

 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport
 • J.Roeland
  VAN BREE
 • J.Roeland
  D.V.M. Transport
 • J.Roeland
  VAN DER MOST

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,430
Diesel2,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 4 juli t/m zondag 10 juli

Alle Rijverboden