Transport Online - Vliegtuigje crasht op winkelcentrum in Australië [+video]

Vliegtuigje crasht op winkelcentrum in Australië

Vliegtuigje crasht op winkelcentrum in Australië [+video]
21-02-2017 09:23 | Ongevallen | auteur ANP

MELBOURNE - Een klein vliegtuigje is dinsdagmorgen lokale tijd in Australië neergestort op een outletcentrum bij het vliegveld van Essendon, net buiten Melbourne. Volgens de lokale autoriteiten ging het om een gecharterd vliegtuig met vijf inzittenden aan boord. De passagiers waren op weg naar King Island voor een golftrip. Op de de grond zijn geen slachtoffers gevallen.

Direct na het ongeluk waren er enorme rookwolken en een vuurbal te zien op de plek waar het toestel neerkwam. Volgens de Australische politie heeft geen van de inzittenden het ongeluk overleefd. De crash is vermoedelijk ontstaan door een storing in de motor. Het ongeluk gebeurde vrij snel na het opstijgen. De piloot heeft nog geprobeerd terug te keren naar het vliegveld. De brandweer is bijna twee bezig geweest om de brand te blussen. De kerosine zorgde voor een groot vuur.

Het is het zwaarste luchtvaartongeluk in dertig jaar in de staat Victoria. De premier van de staat, Daniel Andrews, zei dat het een "extreem verdrietige dag was."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions