Transport Online - Wilders slaat gesprek met BNR af

Wilders slaat gesprek met BNR af

Wilders slaat gesprek met BNR af
20-02-2017 17:06 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders laat in de aanloop naar de verkiezingen van 15 maart verstek gaan bij het Carrédebat van RTL Nieuws en is ook niet van plan koffie te komen drinken bij BNR-hoofdredacteur Sjors Fröhlich. Die had hem uitgenodigd voor een gesprek over hoe journalisten en Wilders op een betere manier met elkaar kunnen omgaan. En passant liet Wilders maandag weten er niet over te peinzen om te verschijnen op het eerste Nationale Islamdebat in de Essalam-moskee in Rotterdam.

Wilders weigert in te gaan op het aanbod van BNR-hoofdredacteur Fröhlich. De PVV-voorman is boos dat die in maart 2014 Kamerleden opriep uit protest tegen Wilders de zaal te verlaten als hij zou gaan spreken. De oproep kwam een dag na de omstreden 'minder Marokkanen'-uitspraak. 'Ga lekker met je vriendjes van RTL koffiedrinken!', twitterde Wilders. BNR en RTL organiseren samen het verkiezingsdebat in Carré in Amsterdam.

Volgens Marcel Gelauff, voorzitter van het Genootschap van Hoofdredacteuren, komt het veel vaker voor dat politici media niet te woord willen staan, maar zet Wilders de dingen wel meer op scherp. Het staat politici als Wilders vrij zelf te bepalen of ze zich laten interviewen, maar voor de media en de politieke en maatschappelijke discussie is het natuurlijk wel erg vervelend, aldus Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws.

Dat Wilders niet verschijnt op het Nationale Islamdebat op 10 maart ligt meer voor de hand. Zijn antwoord op de uitnodiging kwam, zoals vaker, in een tweet. "No way. Behalve als ik die megamoskee definitief mag sluiten. En daarna de rest''.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,667
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions