Transport Online - Grote stap voorwaarts in kwaliteit na ondertekening handhavingsconvenant bij Ben Becker Transport

Grote stap voorwaarts in kwaliteit na ondertekening handhavingsconvenant bij Ben Becker Transport

Grote stap voorwaarts in kwaliteit na ondertekening handhavingsconvenant bij Ben Becker Transport
20-02-2017 17:01 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

SOEST - Met het ondertekenen van het handhavingsconvenant met de Inspectie Leefomgeving en Transport (IL&T), zet Ben Becker weer een grote stap in het tonen van de kwaliteit in haar dienstverlening. Het convenant geldt voor alle transportonderdelen en is vijf jaar geldig. Vanaf 20 februari schaart Ben Becker zich bij de ondernemers die hun zaken wat betreft wet- en regelgeving goed voor elkaar hebben.

Toezicht minimaliseren

IL&T houdt niet alleen toezicht, maar wil dit ook efficiënter en effectiever en waar mogelijk op afstand uitvoeren.

De ondertekening van het handhavingsconvenant betekent dat de Inspectie het toezicht op de naleving van de regelgeving bij Ben Becker minimaliseert. Een voordeel voor zowel IL&T als Ben Becker maar ook voor de opdrachtgevers van Ben Becker: Het convenant geeft aantoonbaar zekerheid over hoe solide, betrouwbaar, duurzaam en integer er wordt omgegaan met wet- en regelgeving en arbeidsomstandigheden.

Audits

Alleen bedrijven die goed presteren, kunnen in aanmerking komen voor een handhavingsconvenant. Nadat IL&T en Ben Becker de eerste gesprekken inzake een convenant openden, startte het stevige traject van interne en externe audits, waarbij ook planners, managers en chauffeurs van Ben Becker nauw betrokken waren. In de laatste audit onderzocht IL&T de systemen en documenten, en nam steekproeven op risicovolle processen. Hierna stond niets het ondertekenen van het convenant meer in de weg.

Ondertekening

Inspecteur-Generaal mr. J.A. van der Bos zette namens IL&T zijn handtekening op het convenant, in het bijzijn van onder andere algemeen directeur Wim Becker, operationeel directeur Wilco Jak, KAM coördinator Frank van der Craats, HR manager Andre Voorveld, veiligheidsadviseur Henk Bosson en manager planning Peter Lamers.

Verder waren namens het IL&T  de beide auditoren de heren J.M. Breeuwsma en M.R. Netjes en tevens Dhr. S. Backs manager goederenvervoer rail en weg bij de ondertekening aanwezig.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen