Clicky


Nieuwe DAF FT XF 460 voor Baks Borculo

Nieuwe DAF FT XF 460 voor Baks Borculo
20-02-2017 09:28 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

Vrijdagmiddag 17 februari werd door Bakker Bedrijfswagens Doetinchem  deze zeer fraaie DAF FT XF 460 Space Cab afgeleverd aan chauffeur Kevin en Henk-Jan Konings van Baks Borculo B.V.

De Daf is onder andere voorzien van Alcoa Lichtmetalen velgen een hydrauliek unit, Led verlichting en voor de chauffeur van alle gemakken voorzien.

De Daf zal worden ingezet in het mesttransport, een van de bedrijven van de Baks Groep.

In 1972 is de heer A.J. Baks gestart met mesttransport. In 1972 werd een oude legertruck gekocht (MAN, 16 km/h voertuig)  voor mesttransport op korte afstand. In die tijd een echte noviteit. Deze vorm van dienstverlening bleef niet onopgemerkt en al snel kwam er vraag van akkerbouwers uit Drenthe.

 

In 1976 werd de eerste vrachtwagen voor het transport over lange afstand gekocht. Hiermee kon Baks de akkerbouwers drijfmest leveren. Drijfmest is in de loop der jaren als maar populairder geworden, vanwege het hoge aandeel organische stof in dit product. Drijfmest is immers een uitstekende structuur verbeteraar.

Baks Borculo beschikt over moderne lichtgewicht tankopleggers, die voorzien zijn van gps, een monsterkabinet en een on board (geijkt) weegsysteem.

De Baks Groep bestaat uit zes bedrijven die zich richten op de Agro- en Foodsector. Op dit moment met in totaal ruim 150 medewerkers.

Foto's

  • J.Roeland
    Baks