Clicky

 
Transport Online - Jonge migranten weer terug in Calais

Jonge migranten weer terug in Calais

Jonge migranten weer terug in Calais
17-02-2017 20:17 | Buitenland | auteur ANP/RTR

PARIJS - Tussen de 300 en 400 migranten, overwegend kinderen die zonder ouders rondzwerven, zijn teruggekeerd naar de Franse havenstad Calais in de hoop de oversteek naar Groot-Brittannië te maken. Dat zeggen diverse hulporganisaties. Eind oktober ontruimden de Franse autoriteiten de 'jungle' in Calais nog. Toen werden 6000 migranten overgebracht naar opvangkampen elders.

De migranten komen uit het Midden-Oosten, Azië en Afrika en trekken al jaren naar Calais met de verwachting de oversteek te kunnen maken via de Kanaaltunnel. ,,We denken dat er op dit moment ongeveer 300 tot 400 migranten in de regio zijn. De meesten zijn tieners of kinderen", aldus Lucie Favry van hulporganisatie Utopia 56. Het precieze aantal is niet bekend, omdat veel migranten zich schuilhouden voor de politie.

Salam, een andere organisatie, deelt dagelijks meer dan honderd maaltijden uit aan migranten. "We hebben ze niet geteld, maar we zien elke keer nieuwe gezichten, dus we hebben het zeker over honderden mensen en ik denk dat er steeds meer migranten bijkomen."

De regionale autoriteiten willen de cijfers niet bevestigen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions