Clicky


Neele-Vat Logistics en Van Sillevoldt Rijst reduceren CO2 uitstoot

Neele-Vat Logistics en Van Sillevoldt Rijst reduceren CO2 uitstoot
17-02-2017 11:07 | Klimaat | auteur Redactie [FE]

PAPENDRECHT - Logistiek dienstverlener Neele-Vat Logistics en de toonaangevende rijstproducent Van Sillevoldt Rijst te Papendrecht breiden de samenwerking opnieuw verder uit. Naast de bestaande samenwerking voor wat betreft Europese distributie heeft Van Sillevoldt Rijst nu ook haar inkomende containerstroom van overzee toevertrouwd aan het Rotterdamse familiebedrijf.

De twee partijen hebben middels een driejarige overeenkomst ervoor gekozen om structureel de circa 5100 containers die Van Sillevoldt Rijst per jaar importeert van de weg te halen. Waar voorheen de containers vanaf de zee terminals over de weg naar de fabriek in Papendrecht werden getruckt, is er nu voor gekozen de containers per binnenvaart te verschepen. Door deze modaliteit verandering wordt op jaarbasis zo’n 411.000 kg CO2 uit de lucht gehaald. Dit is equivalent aan de uitstoot van zo’n 50 huishoudens per jaar.

De logistieke keten wordt ondersteund door een, door Neele-Vat Logistics, nieuw geprogrammeerde ‘Control Tower’. Deze volautomatische IT-app zorgt ervoor dat de logistieke keten 24 uur per dag, 7 dagen per week aangestuurd wordt.

De officiële samenwerking is op dit moment iets meer dan een maand aan de gang en beide partijen zijn zeer te spreken over de huidige gang van zaken. Peter Vinke, directeur transport van Neele-Vat Logistics, zegt over de samenwerking: “De open manier van communiceren tussen beide partijen heeft geleid tot deze game changer; alle partijen, zoals de rederijen, terminals, ontgas – en begassingsinstallaties en uiteraard de douane afdelingen zijn digitaal aan elkaar geknoopt en naast de CO2-besparing, slaan we een flinke efficiency slag die de fabriek 24/7 ten dienste is.”

Jeanette Spanjersberg, General Manager van Van Sillevoldt Rijst zegt: “Ons doel is om onze logistieke keten continue te verbeteren. Daarbij is het belangrijk om te kijken naar het duurzaamheidsaspect. Door de samenwerking met Neele-Vat Logistics uit te breiden zijn we weer een stap verder. Het is fantastisch dat we zoveel CO2 uit de lucht halen.”