Transport Online - Vopak bouwt nieuwe terminal in Zuid-Afrika

 


Vopak bouwt nieuwe terminal in Zuid-Afrika

Vopak bouwt nieuwe terminal in Zuid-Afrika
17-02-2017 10:32 | Haven Nieuws | auteur ANP

ROTTERDAM - Tankopslagbedrijf Vopak breidt uit in Zuid-Afrika. Het bedrijf ziet groeimogelijkheden in landen als Zuid-Afrika, dat economische groei kent, maar een structureel tekort aan petroleumproducten heeft, zo licht financieel topman Jack de Kreij toe.

In Lesedi bij Johannesburg moet een nieuwe terminal verrijzen. Daarnaast wordt de capaciteit van de bestaande terminal van de Rotterdamse onderneming in de omgeving van Durban fors uitgebreid.

De tanks van Vopak in het Afrikaanse land zijn onderdeel van een joint-venture waarin Vopak een belang van 70 procent heeft en de lokale partner Reatile Chemicals de rest. Vopak zet de komende jaren in op vier paarden. Naast locaties als die in Zuid-Afrika wordt geïnvesteerd in doorvoerlocaties als Rotterdam en Houston, industriële terminals en het gassegment, dat door de energietransitie steeds belangrijker wordt.

Dit jaar hoopt Vopak op eenzelfde brutowinst als in 2016. Dat hangt vooral af van de bezettingsgraad van de opslagtanks. Die moet ongeveer op hetzelfde niveau blijven als nu.

Over het afgelopen jaar meldde Vopak een omzet van 1,3 miljard euro. Dat was 3 procent minder dan een jaar eerder. De brutowinst steeg 1 procent naar 822,3 miljoen euro. Onder de streep bleef 326 miljoen euro over. Dat resultaat was ongeveer gelijk aan 2015.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,604
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden