Transport Online - Klaas Otto weer opgepakt

Klaas Otto weer opgepakt

Klaas Otto weer opgepakt
17-02-2017 21:48 | Binnenland | auteur ANP

BERGEN OP ZOOM - Oprichter en voormalig baas van motorclub No Surrender Klaas Otto is vrijdagochtend aangehouden omdat hij een verboden ontmoeting heeft gehad met zijn rechterhand, buurman en medeverdachte Janus de V. Zijn advocaat Louis de Leon zei dat vrijdag nadat de rechtbank in Breda had geoordeeld dat Otto terecht was opgepakt en dat hij terug moet naar de gevangenis.

Klaas Otto werd afgelopen maandag met strenge voorwaarden vrijgelaten. De voormalig voorman van No Surrender zat sinds juli in de gevangenis als verdachte in een groot onderzoek van het Openbaar Ministerie (OM). Witwassen en afpersing zijn de belangrijkste beschuldigingen tegen hem. De rechtbank was bereid om hem na een half jaar voorarrest één kans te gunnen en liet hem maandag met een enkelband vrij. Otto kreeg huisarrest, een meldplicht en mocht geen contact opnemen met getuigen en medeverdachten.

Volgens zijn advocaat heeft Otto toch contact gehad met zijn medeverdachte Janus de V., een ontmoeting die is vastgelegd op beeld. "Strikt genomen zijn de voorwaarden overtreden'', erkende de raadsman. De Leon had wel twijfels over de manier waarop de aanhouding vrijdagochtend vroeg plaatsvond. Otto werd met veel machtsvertoon door een arrestatieteam van zijn bed gelicht op het woonwagenkamp waar hij woont. Getuigen zeggen dat er een pantservoertuig tegen zijn huis is gereden. "Ze hadden ook gewoon aan kunnen bellen'', reageerde de advocaat.

Ook Janus de V. zit door de verboden ontmoeting weer in de cel. Het OM wil niet bevestigen dat het contact tussen beide verdachten de reden is geweest voor hun aanhouding.

Vrijdagmiddag werden ook de zoon en schoonzoon van Klaas Otto aangehouden op het woonwagenkamp. De politie zegt dat zij in een volledig andere zaak worden verdacht van afpersing en dat er geen verband is. De verdediging van Klaas Otto weigert dat te geloven.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,621
Diesel1,290

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions