Clicky


CDA: Passagier centraal in nieuwe luchtvaartstrategie

CDA: Passagier centraal in nieuwe luchtvaartstrategie
16-02-2017 13:21 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Vandaag heeft het Europees Parlement ingestemd met het 'Rapport over een luchtvaartstrategie voor Europa'. CDA-Europarlementariër Wim van de Camp: "Met dit rapport onderstreept het Parlement het belang van de consument in de luchtvaart.

De vertragingen door stakingen en andere verstoringen van het luchtverkeer moeten drastisch omlaag. Verder dient er een gelijk speelveld te zijn tussen luchtvaartmaatschappijen in Europa, waarbij iedereen zich aan dezelfde regels moet houden ook de maatschappijen die van buiten komen."

Dit bevordert eerlijke concurrentie en waarborgt onze hoge kwaliteitseisen voor zowel de passagiers en werknemers in onze Europese luchtvaartsector. Verder is er uitdrukkelijke aandacht in het rapport voor het milieu en veiligheid.

Met dit rapport herbevestigd het Europees Parlement de doelstellingen van de Europese Commissie uit de 'Luchtvaart Strategie van december 2015' en doet er nog een flinke schep ambitie bovenop.

"Dit is hard nodig want de Europese luchtvaartsector staat onder druk, door toenemende concurrentie uit Turkije en de Golfstaten die met veel minder regels te maken hebben op personeelsgebied en bovendien grote sommen staatssteun lijkten te ontvangen. Maar ook plotselinge de ontwikkelingen door Brexit zetten de luchtvaartsector op z’n kop. Kan er straks nog wel zomaar gevlogen worden tussen Nederland en Groot Brittannië als alle EU-vluchtvaartverdragen ophouden te bestaan? Dit zou ook de Nederlandse economie hard treffen: maar eenzijdige wederzijdse toegang is niet voldoende. Groot-Brittannië zal zich ook aan onze Europese veiligheids-, sociale en milieu standaarden moeten houden. Er is dus veel werk aan de winkel om onze Europese en Nederlandse belangen veilig te stellen in deze spannende tijd,” aldus Van de Camp.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,187
Diesel1,958

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions