Clicky

 DFDS van zes naar acht afvaarten Gent-Göteborg

DFDS van zes naar acht afvaarten Gent-Göteborg
16-02-2017 11:27 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

GENT - DFDS verzorgt momenteel met drie schepen zes afvaarten per week tussen Gent en Göteborg. Tegen de zomer van 2017 komt er een schip bij, goed voor twee extra afvaarten. Met deze acht afvaarten zet DFDS verder in op zijn groeiend ro/roverkeer. Voor de haven van Gent betekent dit een heuse boost.

In 2016 was de lijn Gent-Göteborg (en 1 maal per week tot in het Noorse Brevik) goed voor 2,1 miljoen ton goederen, het tweede beste resultaat ooit. In lijnmeter (de lengte van het aantal trailers achter elkaar) was dit met 1,8 miljoen het beste jaar. Er werd ook een topaantal trailers verscheept.

De inzet van een vierde schip voor twee extra afvaarten per week sluit aan bij deze evolutie. Al sedert eind vorig jaar zet DFDS bovendien al drie van de verlengde ‘bloemenschepen’ in op de route tussen Gent en Göteborg. Die hebben elk een lengte van om en bij 230 meter.

Zweden

Het ro/roverkeer zorgt ervoor dat Zweden de vierde belangrijkste handelspartner van de haven is. Het Havenbedrijf Gent zet dan ook graag verder zijn schouders onder het ro/roverkeer tussen Gent en Göteborg.

Foto's

  • J.Roeland
    L. van Leeuwen
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,103
Diesel1,924

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions