Clicky

 
Transport Online - Werkgevers Beroepsgoederenvervoer doen hoger loonbod

Werkgevers Beroepsgoederenvervoer doen hoger loonbod

Werkgevers Beroepsgoederenvervoer doen hoger loonbod
15-02-2017 17:15 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - FNV Transport en Logistiek onderhandelde dinsdag voor de zesde keer met werkgeversorganisatie TLN over de cao’s Beroepsgoederenvervoer (TLN en KNV). "Het werd een hele lange zit; pas rond middernacht waren we klaar met deze ronde", aldus vakbond FNV.

Loonbod verhoogd

Egon Groen, cao-onderhandelaar FNV: "Hopelijk is het de geïnvesteerde tijd allemaal waard. Veel valt er helaas niet over te zeggen op dit moment. Zowel de werkgevers als de vakbonden hebben nogmaals alle standpunten nog eens heel goed met elkaar doorgenomen."

Dat er ondanks de vele uren die inmiddels in deze onderhandelingen zitten, toch voortgang wordt geboekt, blijkt uit het feit dat de werkgevers hun loonbod in de zesde ronde hebben verhoogd van drie maal 1,25% naar drie maal 1,75% bij een driejarige cao.

Verder onderhandelen

"We hebben afgesproken dat we op 7 maart 2017 en 15 maart 2017 verder onderhandelen. Werkgeversorganisatie TLN heeft aangegeven dat zij denken deze twee rondes nog nodig te hebben om er uit te komen."

Voor iedereen zijn deze onderhandelingen natuurlijk belangrijk, en voor KNV-ers geldt dat in het bijzonder. TLN wil immers de KNV-cao niet meer afsluiten. FNV Transport en Logistiek gaat voor KNV binnenkort opnieuw een bijeenkomst organiseren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,089
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions