Transport Online - Contargo North France boekt 30 procent groei in 2016

Contargo North France boekt 30 procent groei in 2016

Contargo North France boekt 30 procent groei in 2016
15-02-2017 09:29 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

PROUVY - Eind 1996 realiseerde CCS, sinds 2004 Contargo, de eerste containerterminal in de haven van Prouvy en startte een binnenvaartdienst voor containervervoer tussen Noord-Frankrijk en de haven van Antwerpen. Contargo North France heeft vorig jaar zijn twintigjarig bestaand gevierd met records op alle vlakken.

Het containervervoer via de vaarwegen startte in 1996 met één schip van 32 TEU. Het werd ingezet tussen de haven van Prouvy ten zuiden van Valenciennes en de haven van Antwerpen. De binnenvaartdienst werd in het leven geroepen voor één klant, die twintig jaar later nog steeds trouw gebruikt maakt van de diensten van Contargo.

Vervoersstijging

Sinds vorig jaar zet Contargo op deze verbinding zeven binnenschepen in die wekelijks 850 TEU vervoeren tussen de havens in Valenciennes en de zeehavens van Duinkerke tot Rotterdam. Een vierde van de verladers in Valenciennes maakt regelmatig gebruik van gecombineerd binnenvaartvervoer voor hun importen en exporten. Via de Escaut Valenciennes Container Terminal worden inmiddels meer dan 50 laad- en lospunten bediend. In 2016 vervoerde Contargo North France 31 procent meer TEU op deze route dan in 2015, een nieuw record.

Overslagrecord

In 1996 was Contargo pionier in de containeroverslag in Noord-Frankrijk. Het bedrijf heeft deze activiteit sindsdien sterk uitgebreid. Eerst in de haven van Prouvy en daarna, vanaf 2015, op de nieuwe containerterminal van Bruay‑sur‑l'Escaut / Saint‑Saulve. De container-overslag op de Escaut Valenciennes Container Terminal steeg in 2016 met 28 procent ten opzichte van 2015. De terminal ligt al drie jaar voor op de geplande ontwikkeling. Hij staat in de top vijf van Franse binnenhavens die zich toeleggen op het containervervoer per binnenschip van en naar de zeehavens en is de grootste container-terminal in de regio.

Vorig jaar behandelde Contargo North France op zijn terminals 20.000 TEU meer dan in 2015. Ook dat was een nieuw record. Volgens Gilbert Bredel, manager van Contargo North France, nadert de Escaut Valen-ciennes Container Terminal de grenzen van zijn capaciteit. Hij kijkt uit naar de spoedige uitbreiding waardoor de capaciteit zal toenemen van 85.000 TEU naar 120.000 TEU.

Investeringen

De recordresultaten zijn mede te danken aan de permanente inspanningen van Contargo en zijn partners om de dienstverlening en productiviteit te verbeteren. De afgelopen jaren is consequent geïn-vesteerd in overslaginfrastructuur en transportcapaciteit. Daarnaast zijn de EDI-connecties met maritieme bedrijven geoptimaliseerd. In 2016 nam Contargo North France vijf extra mensen in dienst.

De faciliteiten die het bedrijf in samenwerking met de douane aanbiedt hebben al veel nieuwe verladers over de streep getrokken om voor de binnenvaart te kiezen. Bredel verwacht in 2017 een positieve ont-wikkeling van zowel de overslag als het binnenvaartvervoer. In de loop van het jaar wordt een nieuwe binnenvaartdienst opgezet en komen er nieuwe douanefaciliteiten bij.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions