Transport Online - Hoge boete voor manipulerende Turkse vrachtwagenchauffeur

Hoge boete voor manipulerende Turkse vrachtwagenchauffeur

Hoge boete voor manipulerende Turkse vrachtwagenchauffeur
14-02-2017 14:01 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

NEURENBERG(D) - Maandagochtend heeft de Neurenbergse politie tijdens een controle op het vrachtverkeer een Turkse vrachtwagen gestopt. Tijdens de controle bleek dat er met de vrachtwagen ernstig gemanipuleerd werd.

Rond 11:30 uur stopte de politie de Turkse vrachtwagen op de Marthweg in Neurenberg. Na controle van de papieren vonden ze onregelmatigheden. Zo moest de vrachtwagen op basis van de vrachtdocumenten meer dan 1.800 kilometer hebben afgelegd. Maar de tachograaf van de Renault truck had slechts 900 kilometer geregistreerd.

Toen de tachograaf gecontroleerd werd bleek dat hierme werd gemanipuleerd. De 54-jarige chauffeur van de vrachtwagen gaf toe dat hij het apparaat handmatig had beïnvloed. De man zette de tachograaf op rust terwijl hij daadwerkelijk aan het rijden was.

De politie zal een onderzoek opstarten naar valsheid in geschrifte. Daarnaast kon de man alvast een boete afrekenen van 2.000 euro en hij kreeg ene verplichte rust van tenminste elf uur opgelegd.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,659
Diesel1,280

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions