Clicky


Volvo Gent verhoogt productie

Volvo Gent verhoogt productie
14-02-2017 11:21 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

GENT - Vanaf april 2017 zal de vrachtwagenfabriek van Volvo Trucks in Gent de productie verhogen om tegemoet te komen aan een tijdelijk hogere vraag naar Volvo vrachtwagens. Hiervoor zullen meer dan 200 extra medewerkers geworven worden.

De transportmarkt in Europa blijft het goed doen waardoor transporteurs hun vloot vernieuwen of uitbreiden om te kunnen tegemoetkomen aan de hogere vraag naar goederen en producten.

"We verwachten dat de vraag naar vrachtwagens in Europa dit jaar op ongeveer hetzelfde niveau blijft als in 2016. Toen hebben we in Gent de tijdelijke meervraag ook opgevangen door onder meer volumestijging. Als grootste productie eenheid van Volvo Trucks in Europa is het onze taak om de trucks te bouwen die onze klanten vragen," zegt Kamel Sid, algemeen directeur van de Gentse Volvo vrachtwagenfabriek.

Om de hogere volumes te kunnen bouwen zullen er opnieuw meer dan 200 extra medewerkers aangetrokken worden die zullen tewerkgesteld worden als productiemedewerker of als materiaalbehandelaar in de verschillende afdelingen van het bedrijf.