Clicky

 
Transport Online - Belgische minister wil ook tachograaf in lichte bedrijfswagens

Belgische minister wil ook tachograaf in lichte bedrijfswagens

Belgische minister wil ook tachograaf in lichte bedrijfswagens
10-02-2017 09:52 | België | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Wie met een lichte bedrijfswagen rondrijdt en goederen vervoert voor derden, dreigt in België ook aan rij- en rusttijden te moeten gaan voldoen. Internationale bedrijven proberen namelijk de regels te omzeilen door lichte bestelwagens in te zetten. Oneerlijk, en dat wil de Belgische minister van Mobiliteit François Bellot tegengaan, zo schrijft de krant Het Nieuwsblad vandaag.

Er rijden meer en meer bestelwagens rond op de Belgische wegen. "Internationale bedrijven hebben een hiaat in onze wetgeving ontdekt", zegt Belgisch Kamerlid David Geerts, die er een parlementaire vraag over stelde aan minister van Mobiliteit François Bellot.

De minister deelt de bezorgdheid en wil werk maken van een verplichte tachograaf. Die houdt rij- en rusttijden bij. Ook voor lichte bestelwagens van minder dan 3,5 ton moet die er komen. "Want die mogen nu nog langer dan negen uur per dag rijden en moeten niet stoppen om te rusten na 4,5 uur. Erg onveilig", zegt ­Isabelle De Maegt van transportfederatie ­Febetra, die vragende partij is.

"We hebben niet alleen de zelfstandige die voor eigen rekening met een bestelwagen rijdt op de korrel", klinkt het op het kabinet van Bellot. "Het moet gelden voor transporteurs van goederen bestemd voor derden", Pakjes rondbrengen, zoals Bpost of PostNL, hoort daar dus ook bij.

Bellot wacht nu op groen licht van de Europese Commissie.

Foto's

  • J.Roeland
    post nl
  • J.Roeland
    post nl
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,068
Diesel2,070

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden