Clicky


RamBam maakt Gordon warm voor politiek

RamBam maakt Gordon warm voor politiek
09-02-2017 16:22 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - Het undercoverprogramma RamBam heeft Gordon flink in de maling genomen. Door zich voor te doen als medewerker van de VVD polste een van de programmamakers de presentator telefonisch voor een functie als 'staatssecretaris van Ouderenzorg' in een volgende kabinetsperiode. Gordon hapte direct toe, blijkt uit de beelden die online zijn gezet.

"Ja nou... beter kan niet! Ik zit met heel mijn hart in die problematiek. Bij die ouderen. Het gaat mij ook echt aan het hart. Dus wat dat betreft zou ik het echt waanzinnig vinden", zegt Gordon. "Als dit bekend wordt, dan wordt heel Nederland gek."

Opvallend genoeg heeft de voormalig zanger het al eens met premier Mark Rutte over een mogelijke politieke functie gehad. "Hij heeft het toentertijd een beetje laten doorschemeren dat ik dit misschien wel leuk zou vinden. Laat maar weten hoe en wat", besluit hij.

VVD

De beelden zijn donderdagavond op televisie te zien. De VVD heeft via Twitter gereageerd op de uitzending. "Je wordt altijd genoemd, nooit gevraagd. Niet waar. #nepnieuws#Gordon#rambam"

In de aflevering onderzoekt RamBam de invloed van 'fake news'. De makers stuitten daarbij per ongeluk op dit 'echte' nieuws, zo kondigden ze donderdag aan.