Transport Online - Betonpompmixer met DAF CF 400 FAD Euro 6 voor Albeton

Betonpompmixer met DAF CF 400 FAD Euro 6 voor Albeton

Betonpompmixer met DAF CF 400 FAD Euro 6 voor Albeton
09-02-2017 15:25 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

NIEUWERKERK - Betoncentrale Albeton heeft sinds kort een unieke betonpomptruckmixer. Het is de eerste in zijn soort in Europa op basis van een DAF Euro 6-chassis. Dat is voor dit doel compleet omgebouwd in nauwe samenspraak met de DAF-fabriek. DAF-dealer Truckland Noord-Holland en pompmixerleverancier Boogert service uit het Zeeuwse Nieuwerkerk hebben de ombouw en opbouw geklaard, een operatie die drie maanden tijd vergde.

Met de bijzondere betonpomptruckmixer kan vanaf grote afstand beton in een bouwwerk worden verpompt, tot wel 40 meter. Handig in de drukke binnenstad van Amsterdam, waar Albeton met name actief is. "De pompmixer paste eigenlijk niet op een DAF Euro 6-chassis, dus wij zagen de ombouw als een uitdaging", aldus Sjaak Remijnse van Truckland Noord-Holland. Hij schakelde de andere partijen in om in nauwe samenwerking het onmogelijke mogelijk te maken.

Vrijwel alle onderdelen verplaatst

Uiteindelijk duurde de bouw drie maanden. "Er moest ruimte komen voor de stempelpoten van de betonmixer en buizen, hydropompen en luchtketels moesten verplaatst worden zodat de uitlaat vrij bleef", vertelt Ton Boogert van Boogert Service. "Zelfs zoiets kleins als een luchtventiel kreeg een andere plek. Intensief werk, maar wel erg interessant om met elkaar oplossingen te vinden."

Van Hermitage tot Pontsteiger

Het resultaat mag er zijn. "We zijn zeer tevreden over de betonpomptruckmixer en over dealer Truckland Noord-Holland", vertelt directeur Johan Doets van Albeton. Deze betoncentrale heeft bijgedragen aan indrukwekkende bouwprojecten zoals het Eye Filmmuseum en De Hermitage Amsterdam. Momenteel is het bedrijf betrokken bij de bouw van de Pontsteiger, met daarin het duurste appartement van Amsterdam.

Doets kiest bewust voor DAF. "Vrijwel al onze 30 auto’s zijn van dit merk omdat het een mooi, Nederlands product is. Het is onze zesde betonpomptruckmixer met een DAF-chassis, maar deze is wel heel speciaal vanwege het aparte, op maat gemaakte, onderstel. De mixer wordt al volop ingezet op een van onze vele fraaie projecten."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,675
Diesel1,318

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions