Clicky


Werkstraf geëist tegen bestuurder hoogwerker

Werkstraf geëist tegen bestuurder hoogwerker
09-02-2017 13:16 | Binnenland | auteur ANP

ARNHEM - Het Openbaar Ministerie heeft 240 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden geëist tegen de bestuurder van de hoogwerker die bijna twee jaar geleden omviel in het Gelderse Oosterwolde. Bij dat ongeval tijdens een oldtimershow kwam een man om het leven en raakten elf andere mensen gewond.

Met vijf volwassenen en acht kinderen hoog in het bakje viel de hoogwerker mei 2015 om en kwam op een 48-jarige toeschouwer terecht. De man overleed aan zijn verwondingen, de kinderen raakten zwaargewond.

De 48-jarige bestuurder mocht wel met de hoogwerker rijden, maar was niet bevoegd ermee te werken. Volgens de officier van justitie zijn de veiligheidseisen op drie manieren overtreden. Er zaten meer mensen dan toegestaan in de werkbak. Verder had de bestuurder de hoogwerker ten onrechte in de noodstand gezet en als derde punt heeft de bestuurder verzuimd om het werkgebied van de hoogwerker af te zetten, waardoor het slachtoffer te dicht in de buurt kon komen. "Met zijn handelen heeft de man volgens het OM onaanvaardbare risico’s genomen.''

De uitspraak is over twee weken in de rechtbank in Zutphen.