Clicky

 
Transport Online - 65 vrachtwagenchauffeurs bekeurd voor gebruik smartphone tijdens rijden

65 vrachtwagenchauffeurs bekeurd voor gebruik smartphone tijdens rijden

65 vrachtwagenchauffeurs bekeurd voor gebruik smartphone tijdens rijden
09-02-2017 11:11 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

JOURE - Tijdens een onopvallende driedaagse verkeerscontrole zijn in totaal 248 bestuurders bekeurd. Hiervan werden 149 automobilisten en 65 vrachtwagenchauffeurs staande gehouden voor het vasthouden en gebruik van hun mobiele telefoon tijdens het rijden. De controle werd op maandag, dinsdag en woensdag voornamelijk gehouden op de A7 rondom verkeersknooppunt Joure tot aan Groningen.

De politie ziet dat er regelmatig verkeersongevallen plaatsvinden bij knooppunt Joure, maar ook elders op de A7. Daarnaast hebben er eind 2016 twee ernstige dodelijke verkeersongevallen bij knooppunt Joure plaatsgevonden. Het komt daarbij voor dat er op stilstaand of traag rijdend verkeer ingereden wordt. Eén van de oorzaken daarvan is afleiding in het verkeer, zoals mobiel bellen of whatsappen. De politie heeft daarom extra aandacht voor de verkeersveiligheid bij het knooppunt Joure. Er wordt daarom regelmatig opvallend en onopvallend gecontroleerd.

Ditmaal werd een onopvallende camper ingezet, waaruit agenten vanaf een grotere hoogte meer zicht hebben op wat er in een auto of vrachtwagen gebeurt. De camper werd gevolgd door onopvallende politieauto’s die na de constatering van een overtreding de desbetreffende bestuurder staande hielden.

Er werden in totaal 248 automobilisten en vrachtwagenchauffeurs bekeurd. 214 bestuurders werden gezien met een mobieltje in de hand tijdens het rijden. Daarnaast werden er elf bestuurders bekeurd die ruim 30 kilometer over de toegestane snelheid reden. Overige overtredingen die geconstateerd waren zijn onder andere het negeren van het inhaalverbod voor vrachtwagens, de vluchtstrook gebruiken en rechts inhalen en de doorgetrokken streep overschrijden.

Bij één bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. Deze reed over de A6 met een gemeten snelheid van 199 kilometer per uur waar 130 maximaal is toegestaan. Ook had dezelfde bestuurder de maximale snelheid op de A7 overschreden en twee keer rechts ingehaald.

Hou je aandacht op de weg

Even snel mail lezen, een berichtje versturen of de laatste tweets checken tijdens het autorijden. Een aantal seconden je aandacht niet op de weg houden is heel riskant, niet alleen voor jezelf maar ook voor andere weggebruikers. Wil je onderweg toch je smartphone gebruiken voor social media of het checken van berichten? Ga dan naar een parkeerplaats of een andere veilige plek. Wachten tot je op je bestemming bent, kan natuurlijk ook. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions