Transport Online - Honderden extra banen door groei bol.com

Honderden extra banen door groei bol.com

Honderden extra banen door groei bol.com
08-02-2017 17:11 | Bedrijfsnieuws | auteur ANP

WAALWIJK - De gemeente Waalwijk rekent op honderden extra banen als het nieuwe distributiecentrum van bol.com dat nu gebouwd wordt over een paar jaar alweer toe is aan uitbreiding. Het gemeentebestuur heeft dat woensdag geantwoord op raadsvragen naar aanleiding van geplande ontwikkelingen.

Bol.com opent in de tweede helft van 2017 een eigen distributiecentrum in Waalwijk. Bij de opening zal het circa 50.000 vierkante meter grondoppervlakte hebben, wat te vergelijken is met zeven voetbalvelden. Er is daar plek voor 2000 werknemers.

Begin dit jaar werd bekend dat de webwinkel nu al plannen heeft voor een uitbreiding. Het bedrijf heeft het oog laten vallen op een perceel van vergelijkbare grootte.

Op korte termijn verwacht de gemeente Waalwijk geen grote impuls in de vraag naar extra personeel omdat in het nieuwe logistiek centrum personeel komt werken dat in dienst is en blijft van Docdata dat de bestellingen voor de webwinkel afhandelt. De vraag naar personeel neemt toe door de groei van Bol.com en zodra over enkele jaren ook de uitbreiding is gerealiseerd. "Het kan uiteindelijk gaan om een uitbreiding met honderden arbeidsplaatsen.''

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 17 mei t/m zondag 23 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,900
Diesel1,526

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen