Transport Online - BYD levert nog eens 40 elektrische bussen aan Sydney Airport

BYD levert nog eens 40 elektrische bussen aan Sydney Airport

BYD levert nog eens 40 elektrische bussen aan Sydney Airport
07-02-2017 09:52 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

SYDNEY - Carbridge, een van de grootste grondtransportleveranciers aan de Australische luchthaven van Sydney, heeft een order geplaatst voor nog eens veertig volledig elektrische bussen van BYD. Het contract werd eind januari getekend in het bijzijn van senior executives van BYD en Carbridge, drie maanden nadat de eerste BYD Electric Blu bus zijn commerciële debuut maakte op Sydney Airport.

 “We hebben een lange weg afgelegd sinds de start van de testperiode met onze elektrische bussen op de drukste luchthaven van Australië in het najaar van 2014”, zegt Liu Xueliang, General Manager van BYD Asia Pacific Auto Sales. “Deze extra bestelling van een grote vervoerder als Carbridge getuigt van onze kwalitatieve dienstverlening en state of the art technologie.”

De Electric Blu bus heeft een capaciteit van 70 passagiers, is voorzien van speciaal ontworpen bagagerekken en heeft een bereik van 400 km op een enkele batterijlading. Van de vloot van zes elektrische bussen die momenteel op Sydney Airport rijdt, wordt geschat dat zij jaarlijks de koolstofuitstoot met 160 ton verlaagt. Daarnaast verminderen de bussen vloeibare afvalstoffen en verlagen ze het geluidsniveau.

De Electric Blu bus maakt deel uit van een uitgebreide portfolio van efficiënte en zero-emissie BYD-producten die momenteel beschikbaar is op de Australische markt. De Electric Blu bus is er een van de 15 in de regio Azië-Pacific.

Foto's

  • KLM Touringcar
    KLM Touringcar

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen