Clicky


20.000 euro boete voor manipulerende Poolse chauffeur

20.000 euro boete voor manipulerende Poolse chauffeur
03-02-2017 16:48 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

JUTLAND(DK) - Dinsdag 31 januari stopte de Deense politie een Poolse vrachtwagen met daarin 620 varkens. Een week eerder was dezelfde vrachtwagen ook al gestopt en gecontroleerd door de politie. Uit onderzoek bleek dat de rij- en rusttijden van de chauffeur niet klopten. Vermoed werd dat er gefraudeerd werd door de chauffeur.

Deze vermoedens werden afgelopen dagen bevestigd toen een technicus de vrachtwagen heeft onderzocht. De vrachtwagen bleek uitgerust met op afstand bedienbare apparatuur die de metingen van de tachograaf manipuleerden.

De Poolse vrachtwagen is in beslag genomen en grondig onderzocht. Daarnaast heeft de politie de manipulatie apparatuur verwijderd en in beslag genomen.

De chauffeur kon ruim 20.000 euro betalen om zijn vrachtwagen weer terug te krijgen en moest tevens de kosten betalen voor het verwijderen van de manipulatie apparatuur.

De 620 varkens werden eveneens in beslag genomen en grondig onderzocht en teruggestuurd naar de afzender.

Naast de boete kan de man ook nog rekenen op een hoorzitting bij de rechtbank waar hij beschuldigd zal worden van fraude en schendingen van de rij- en rusttijden.

 

Foto's

  • VDS
    VDS