Clicky


Palletways investeert 10 miljoen in nieuwe centrale hub in Duitsland

Palletways investeert 10 miljoen in nieuwe centrale hub in Duitsland
02-02-2017 17:23 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

NIJMEGEN - De Palletways Group, Europa’s grootste aanbieder van palletdistributiediensten, heeft haar werkzaamheden in Europa uitgebreid met de ontwikkeling van een nieuwe internationale hub in Knüllwald, gelegen in centraal Duitsland, met een investering van €10m. De hub is volledig operationeel en zal zichtbaar groeien, rekening houdend met de snelheid en kostenefficiëntie van de distributie tussen de Benelux en Duitsland.

Tien procent verhoging van productiviteit door Europa

Palletways heeft geïnvesteerd in een nieuwe faciliteit als onderdeel van een belangrijk hub ontwikkelingsprogramma om de afhaal- en afleverservice te verbeteren naar haar klanten in Europa. De investering volgt op het groeiend volume dat momenteel gedistribueerd wordt door de 56 Duitse leden in het Palletways netwerk. De nieuwe huisvesting van 50.000 m² omvat een overslagloods van 7.300m², parkeerplaats en infrastructuur, die de aflevercapaciteit in de regio zal verdrievoudigen en de productiviteit door Europa met 10% zal verhogen. Palletways heeft een bijna even grote ruimte gereserveerd voor de toekomst.

Belangrijkste distributiecentrum voor leveringen in Europa

De nieuwe hub omvat vernieuwde verbeterde internationale service en is het belangrijkste Palletways distributiecentrum voor leveringen in Europa, ondersteund door de nieuwste technieken, zoals een modern barcode systeem en loods uitrusting. Luis Zubialde, Chief Operating Officer van De Palletways Group: “2016 was een record jaar voor de Groep en dit jaar zal onze focus liggen op het continue verbeteren van de infrastructuur en het verbeteren van de betrekkingen en de kwaliteitsservice in de 20 Europese landen waar we operationeel zijn. De Knüllwald hub zal onze groeiende ambities in Duitsland ondersteunen en zal ons pan-Europese aanbod verbeteren, inclusief onze klanten in de Benelux.”

James Wilson, Group chief executive van De Palletways Group, voegt toe: “Ons Europese netwerk heeft het laatste decennium een aanzienlijke en constante groei doorgemaakt, waardoor een uitbreiding als vanzelfsprekend volgde. Alleen al afgelopen jaar hebben we drie hubs in ons netwerk toegevoegd, onder andere Lyon en Montpellier. We investeren ook in bekroonde IT systemen om de beste mogelijke service te bieden aan onze leden en klanten.”

Gestage groei pan-Europese netwerk   

Het Palletways’ pan-Europese netwerk groeit gestaag. Op dit moment worden er iedere dag meer dan 40.000 pallets  door Europa vervoerd en wordt er dit jaar een groei van 10% verwacht. Het bedrijf heeft recent geïnvesteerd in nieuwe hubs in Montpellier en Lyon (Frankrijk) en Fradley (UK) en bestaande hubs uitgebreid in Zaragoza (Spanje) en Milaan (Italië). De uitbreiding van Palletways valt samen met de recente overname van de business door Imperial en het aanbreken van de volgende groeifase in Europa.

Palletways, in 1994 opgericht in het Verenigd Koninkrijk, is onderdeel van IMPERIAL Logistics International, waarbinnen het is ondergebracht in de Express Freight-divisie. Het Palletways-netwerk is zowel qua depots als qua transportvolume groter dan elk ander palletnetwerk en daarmee hét toonaangevende palletnetwerk in Europa. In totaal draagt Palletways dagelijks zorg voor transport van 38.000 pallets.

Op een gemiddelde dag verwerkt Palletways een pallet per seconde. Het Palletways-netwerk bestaat uit  meer dan 400 depots en 14 overslagpunten en biedt nu verzamel- en distributiediensten aan in 20 Europese landen: België, Bulgarije, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Estland, Frankrijk, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Spanje, Slowakije, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk.