Clicky

 
Transport Online - Boetes tijdens grote Benelux-controle vrachtvervoer

Boetes tijdens grote Benelux-controle vrachtvervoer

Boetes tijdens grote Benelux-controle vrachtvervoer
02-02-2017 10:43 | Controles | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Inspectiediensten van de drie Benelux-landen hebben op woensdag 1 februari 2017 op zeven locaties in Nederland, België en Luxemburg een gezamenlijke vrachtwagencontrole gehouden. In totaal zijn 84 vrachtwagens gecontroleerd. Daarvan waren er 31 in overtreding vanwege onder meer fraude met de tachograaf.

In Nederland zijn 36 vrachtwagens gecontroleerd en zijn zes boetes opgelegd. Hier controleerde de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) met de collega’s van Belgische inspectiediensten en de Luxemburgse douane op snelwegen rond Geldrop, Moerdijk, Bodegraven en Zwolle.

De vrachtwagens zijn gecontroleerd op fraude en manipulatie met de tachograaf, de naleving van de rij- en rusttijden, boorddocumenten en overbelading. Doel van de samenwerking is het delen van kennis en ervaring om zo te komen tot grotere uniformiteit van controlepraktijken tussen de landen. 

Resultaten in Nederland 

Van de 36 gecontroleerde vrachtwagens waren er veertien in overtreding. Er zijn hiervoor zes boetes uitgedeeld; onder meer voor tachograaffraude en twee maal voor het niet gebruiken van de bestuurderskaart als bijrijder hetgeen wel verplicht is.

Eén chauffeur mocht niet meer verder rijden omdat hij met zijn tachograaf had geknoeid. Voor elf overtredingen van de rij- en rusttijden zijn waarschuwingen gegeven. Van de gecontroleerde wagens kwamen er acht uit Nederland, 26 uit de andere EU-landen en twee van buiten de EU.

Resultaten in België en Luxemburg 

In België zijn bij de parkeerplaats E17 in Kruishoutem en de parkeerplaats E19-E42 bij Maisières 32 vrachtwagens gecontroleerd. Daarvan waren er negen in overtreding. In Luxemburg zijn bij La croix de Gasperich zestien vrachtwagens gecontroleerd waarvan er acht in overtreding waren. 

Benelux-samenwerking en veiligheid 

Deze gezamenlijke controle werd gehouden in het kader van het Verdrag van Luik dat door de drie partnerlanden in oktober 2014 werd ondertekend. Dit verdrag is gericht op verdergaande samenwerking tussen de Benelux-landen op het gebied van toezicht op en handhaving van EU-regelgeving met betrekking tot wegvervoer en op een harmonisatie van de regelgeving.

Deze samenwerking leidt tot een meer uniform toezicht op het wegvervoer, zorgt voor kostenbesparingen, alsook voor eerlijke concurrentie tussen transporteurs en correcte arbeidsomstandigheden voor chauffeurs. Hiermee vervullen de drie partnerlanden een voortrekkersrol binnen de Europese Unie. Het was de zevende keer dat de drie landen samen een grote controle uitvoeren binnen dit kader.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,921
Diesel1,729

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions