Transport Online - EU wil vakbekwaamheid, opleiding en nascholing chauffeurs moderniseren

EU wil vakbekwaamheid, opleiding en nascholing chauffeurs moderniseren

EU wil vakbekwaamheid, opleiding en nascholing chauffeurs moderniseren
02-02-2017 10:05 | Transport | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Woensdag heeft de Europese Commissie een voorstel ingediend voor het actualiseren en verduidelijken van de regels betreffende de vakbekwaamheid, de opleiding en de nascholing van vrachtwagen- en buschauffeurs.

Het doel van dit voorstel is bij te dragen aan een hogere verkeersveiligheid en om de mobiliteit van professionele chauffeurs te vergemakkelijken.

De belangrijkste wijzigingen zullen onder meer de modernisering van de training zijn met bijvoorbeeld meer aandacht voor de bescherming van kwetsbare weggebruikers en de optimalisering van het brandstofverbruik. Daarnaast zal er een betere erkenning van de opleiding in een andere EU-lidstaat komen.

Commissaris voor Transport Violeta Bulc zei: "Er is een frisse wind nodig als Europa haar strategische doelstelling van halvering van het aantal verkeersdoden tegen 2020 wil bereiken. Een betere opleiding moet een positief effect hebben op de verkeersveiligheid, dat is waarom we vandaag voorstellen hebben ingediend tot het verbeteren van de opleiding van beroepschauffeurs."

Het voorstel zal nu worden onderzocht door het Europees Parlement en de 28 EU-lidstaten in overeenstemming met de wetgevingsprocedure van de EU.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,678
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions