Amazon creërt 2.000 nieuwe banen door eigen vliegveld

Amazon creërt 2.000 nieuwe banen door eigen vliegveld
01-02-2017 10:35 | Algemeen | auteur ANP

CINCINNATI - Amazon heeft een thuisbasis gekozen voor het overvliegen van bestellingen. Het Cincinnati/Northern Kentucky International Airport, op de grens van de staten Kentucky en Ohio, wordt die 'hub' voor de vliegtuigen van Amazon Prime Air. Amazon steekt er 1,5 miljard dollar in, omgerekend 1,4 miljard euro.

Amazon zet veertig vrachtvliegtuigen op de luchthaven. Dat levert meer dan 2.000 banen op. Amazon heeft al elf pakhuizen in Kentucky.

Amazon Prime Air is een dienst voor de klanten van Amazon Prime, enkele tientallen miljoenen mensen. Zij krijgen pakketjes sneller en gratis geleverd. Met de eigen vloot en een eigen vliegveld is Amazon niet langer afhankelijk van de vrachtvliegtuigen van anderen. Prime Air wil in de toekomst ook drones gebruiken om bestellingen af te leveren.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden