Clicky


Reizigers uren vast in HSL-spoortunnel bij Rotterdam

Reizigers uren vast in HSL-spoortunnel bij Rotterdam
31-01-2017 22:47 | Algemeen | auteur ANP

ROTTERDAM - Honderden treinreizigers hebben uren vastgezeten in de HSL-spoortunnel bij Rotterdam. De trein, een Intercity Direct, kwam vrijwel direct na vertrek uit Rotterdam rond 18.00 uur stil te staan na een technisch mankement. De trein was onderweg van Rotterdam naar Amsterdam.

Pas rond 20.00 uur konden de 450 passagiers uit de trein worden geëvacueerd. De passagiers hebben uren in het donker gezeten. De brandweer heeft geassisteerd met schijnwerpers om de passagiers bij te lichten. De spoortunnel ligt nabij het Franciscus Ziekenhuis. De NS heeft negen bussen ingezet om de reizigers naar Schiphol te vervoeren.

Rond 20.50 uur waren alle passagiers uit de defecte trein. Ze zijn opgevangen op Schiphol. In de trein zaten ook mensen die hun reis via de lucht vervolgden. NS heeft deze passagiers geassisteerd bij het halen van de vlucht of het omboeken van de tickets. Passagiers die strandden op de luchthaven konden op kosten van de NS in een hotel slapen. Ook gaf de NS aan dat in individuele gevallen de vliegtickets worden vergoed.