Clicky


De Mol krijgt blik in boeken Telegraaf

De Mol krijgt blik in boeken Telegraaf
31-01-2017 18:27 | Financieel | auteur ANP

AMSTERDAM - Talpa heeft van Telegraaf Media Groep (TMG) inzicht gekregen in de boeken. Daarmee krijgt het televisiebedrijf van John de Mol volgens TMG dezelfde mogelijkheden als het Vlaamse krantenbedrijf Mediahuis.

Grootaandeelhouder John de Mol liet vorige week weten TMG over te willen nemen, nadat het Mediahuis eerder al het voornemen voor een bod op tafel had gelegd. Beide partijen voeren nu boekenonderzoek uit. TMG praat daarnaast met Talpa en Mediahuis over onder meer financiële voorwaarden, de dealzekerheid en mededingingszaken. Daarnaast wil het moederbedrijf van De Telegraaf garanties ten aanzien van de strategie en de redactionele vrijheid.

Het bestuur en de commissarissen van TMG "beoordelen beide voorstellen zorgvuldig'', aldus het bedrijf. Daarbij wordt ,,nadrukkelijk'' rekening gehouden met alle belanghebbenden "inclusief aandeelhouders''.

De Mol is bereid 12 procent meer te betalen voor TMG dan Mediahuis in combinatie met VP Exploitatie in het vooruitzicht heeft gesteld. VP Exploitatie is de investeringsmaatschappij van de familie Van Puijenbroek, die 40 procent van de aandelen TMG bezit. Door die aandelen en al aangemelde belangen van andere aandeelhouders kan Mediahuis al rekenen op minstens 55 procent van de stukken. De Mol heeft echter laten weten dat de verkoop van zijn belang van ruim 20 procent geen optie is.