Clicky


Nederlandse geëvacueerd van schip bij Zuidpool

Nederlandse geëvacueerd van schip bij Zuidpool
31-01-2017 18:00 | Algemeen | auteur ANP

WELLINGTON - Een Nederlandse vrouw die vermoedelijk een beroerte heeft gekregen, wordt van een cruiseschip bij Antarctica met spoed naar Nieuw-Zeeland gebracht. De vrouw is van het schip MV Ortelius overgevlogen naar het Amerikaanse McMurdo Station, een onderzoeksstation op een eilandje aan de rand van Antarctica.

Het schip moest toen maandag tot de evacuatie werd besloten nog 620 kilometer afleggen naar het station. Dinsdagmiddag meldde rederij Oceanwide Expeditions dat het gelukt is de 66-jarige vrouw op de onderzoeksbasis te krijgen. Vanaf daar wordt ze woensdag (lokale tijd) naar Christchurch in Nieuw-Zeeland gevlogen met een "reguliere vlucht''.

Volgens het Nieuw-Zeelandse Reddingscoördinatiecentrum (RCCNZ) is de situatie van de vrouw stabiel. Oceanwide Expeditions spreekt zelfs van een verbetering van haar conditie gedurende de afgelopen dag. De familie van de vrouw is geïnformeerd en de ANWB-alarmcentrale is ingeschakeld om de verdere medische behandeling in Christchurch te begeleiden.