Redactieraad Telegraaf heeft vragen aan Talpa

Redactieraad Telegraaf heeft vragen aan Talpa
30-01-2017 22:44 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De redactieraad van De Telegraaf wil meer duidelijkheid van John de Mol over zijn plannen met de krant. Bij het adviesorgaan leeft "het gevoel dat overname van TMG door Mediahuis het meest in het belang van De Telegraaf in al zijn verschijningsvormen zou zijn''. Dat staat volgens Villamedia in een brief van de redactieraad waarop het journalistenplatform de hand heeft kunnen leggen.

"Wij voelen ons het beste thuis bij een bedrijf dat hart heeft voor De Telegraaf, zowel in print als online. Mediahuis heeft op dat gebied een belangrijke en vertrouwenwekkende historie. Van Talpa/John de Mol weten we (nog) te weinig om daar op dit moment gerust over te zijn. De huidige belangen van Talpa lijken met name bij de radio- en videotak te liggen'', zo citeert Villamedia uit de brief.

Het Vlaamse Mediahuis bood vorige maand in samenwerking met investeerder VP Exploitatie, de investeringsmaatschappij van grootaandeelhouder de familie Van Puijenbroek, 5,25 euro per aandeel TMG. De Mol ging daar vorige week via zijn televisiebedrijf Talpa overheen met een bod van 5,90 euro per aandeel.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,462

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden