Transport Online - Vergeetachtige chauffeur ramt drie viaducten

Vergeetachtige chauffeur ramt drie viaducten

Vergeetachtige chauffeur ramt drie viaducten
10-07-2008 13:14 | Ongevallen | auteur de redactie
HOOGLANDERVEEN – Een vrachtwagenchauffeur vergat op woensdag 9 juli zijn kraan naar beneden te doen. Hij beschadigde drie viaducten.

Een 47-jarige vrachtwagenchauffeur uit Voorschoten laadde in de vroege ochtend in de wijk Vathorst goederen van de vrachtwagen met de op zijn vrachtwagen gemonteerde kraan. Hij verkeerde in de veronderstelling de kraan helemaal ingeklapt te hebben en reed weg. Rond 07.35 uur reed hij op de Veenweg onder drie viaducten door. Hij raakte door de omhoog staande kraan, zo’n 5 – 6 meter hoog, de eerste twee viaducten en kwam onder de derde vast te zitten. De chauffeur klaagde door het ongeval over nekklachten.

De hulpdiensten kwamen ter plaatse. De chauffeur werd door een ambulancebroeder onderzocht en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De brandweer bekeek of de vrachtwagen onder het vierde viaduct door kon. Dat bleek het geval. Omdat de kraan zo was beschadigd, dat hij niet kon worden ingeklapt, kon de vrachtwagen niet verder worden weggesleept. Eerst zal de kraan moeten worden gedemonteerd, voordat de vrachtwagen kan worden afgevoerd. Het voertuig is geparkeerd op een parkeerplaats bij het station.

Het eerste viaduct raakte dermate beschadigd, dat hij direct gerepareerd moest worden. De schade aan het tweede en derde viaduct bleek mee te vallen.


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,845
Diesel1,509

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen