Transport Online - IVECO Stralis Hi-Way 560 Heavy Wrecker voor Autohulpdienst Ben Heiltjes

IVECO Stralis Hi-Way 560 Heavy Wrecker voor Autohulpdienst Ben Heiltjes

IVECO Stralis Hi-Way 560 Heavy Wrecker voor Autohulpdienst Ben Heiltjes
27-01-2017 10:13 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

CUIJK - Autohulpdienst Ben Heiltjes uit Cuijk heeft een nieuwe IVECO Stralis Hi-Way Heavy Wrecker in gebruik genomen. De 4-assige Stralis met 560pk en 2500Nm sterke dieselmotor is door De Groot Techniek BV uit Brakel voorzien van DGT26000W truckberger opbouw. IVECO-dealer Schouten Nijmegen leverde het voertuig af bij de firma Ben Heiltjes in Cuijk.

Autohulpdienst Ben Heiltjes en werknemers staan 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar om hulp te bieden, waar dan ook in Europa. Het servicepakket van het bedrijf uit Cuijk bestaat uit onder andere incidentenmanagement, takel-, bergings- en opslagwerkzaamheden, truckberging, autotransport en vervangend vervoer.

Voor het uitvoeren van deze zeer diverse werkzaamheden beschikt Autohulpdienst Ben Heiltjes over autotransporters, bergingsvoertuigen voor personenwagens, bergingstrucks, voertuigen met laadkranen en assistentievoertuigen die worden ingezet bij pechhulpverlening. Daarnaast verleent het bedrijf fietspechhulp met speciale voertuigen, in opdracht van de ANWB.

Ter vervanging van een ouder bergingsvoertuig heeft Ben Heiltjes gekozen voor een zware truckberger op basis van een IVECO Stralis met 8x4 as-configuratie en een wielbasis van 5300 millimeter. De Stralis is uitgevoerd met ruimste cabine uit het gamma van IVECO: de Hi-Way. Onder de cabine bevindt zich een 560pk en 2500Nm sterker FPT Cursor 13 dieselmotor met Hi-eSCR uitlaatgasnabehandeling systeem (zonder EGR en zonder actieve regeneratie), gekoppeld aan een handgeschakelde 16-gangs versnellingsbak.

De opbouw van deze bergingstruck is verzorgd door De Groot Techniek BV uit Brakel. De hefcapaciteit van de installatie in ingeschoven rijtoestand is 26 ton. De uitschuifbare hoofdarm is voorzien van twee 20 tons hydraulische lieren en achterop de opbouw bevinden zich twee hydraulische steunpoten die voor stabiliteit zorgen tijdens het bergen van zwaar transportmaterieel.

De IVECO Stralis Hi-Way en de opbouw zijn voorzien van led-verlichting en reflecterende bestickering. De diverse contourverlichting, flitslampen, verstralers en fly-over achter de cabine met zwaaibalk maken deze nieuwe bergingstruck van Autohulpdienst Ben Heiltjes compleet.

Foto's

  • J.Roeland
    IVECO
  • J.Roeland
    IVECO


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,282

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions