Clicky

 
Transport Online - Evofenedex: 'Brexit kost nu al geld'

Evofenedex: 'Brexit kost nu al geld'

Evofenedex: 'Brexit kost nu al geld'
27-01-2017 10:09 | Financieel | auteur Redactie [FE]

ZOETERMEER - Het dreigende vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie kost bedrijven in Nederland nu al geld. Dit stelt ondernemersvereniging evofenedex, waar bezorgde leden zich de afgelopen weken meldden. evofenedex opent vandaag een meldpunt waar ook andere bedrijven hun zorgen over de Brexit en wensen voor een nieuw handelsakkoord tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk kunnen melden.

Vandaag bezoekt de Britse premier Theresa May de Amerikaanse president Donald Trump. Op de agenda staat onder andere een nieuw, bilateraal handelsakkoord tussen de twee landen.

Meldpunt

Vooral handels- en productiebedrijven die beslissingen voor de lange termijn met Britse partners willen nemen, zien deze door de toegenomen onzekerheid stranden of uitgesteld worden. Door een meldpunt te starten wil evofenedex, de vereniging voor bedrijven met een logistiek of internationaal belang, de gevolgen van deze onzekerheid en ook de wensen van bedrijven voor een nieuw handelsakkoord in kaart brengen. Het Verenigd Koninkrijk is de derde handelspartner van ons land, goed voor zo’n 300.000 banen. In totaal exporteerden bedrijven in 2015 voor 38 miljard euro aan goederen naar het Verenigd Koninkrijk. Belangrijke exportproducten zijn toestellen voor telecommunicatie, medicijnen en groente- en fruit. Daartegenover staat een import van 21 miljard euro.

Noord-Amerika

President Trump, die eerder deze week een streep zette door het handelsverdrag TPP tussen Noord-Amerika en Azië, gaf ook aan het Noord-Amerikaanse handelsverdrag NAFTA opnieuw ter discussie te gaan stellen. Dit heeft mogelijk grote gevolgen voor Nederlandse bedrijven die bijvoorbeeld naar Canada expoteren en vanuit daar ook in Mexico en de Verenigde Staten ondernemen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,961
Diesel1,752

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions