Clicky


ForestField Logistics verzorgt transport hulpgoederen voor 'Amir zamelt in'

ForestField Logistics verzorgt transport hulpgoederen voor 'Amir zamelt in'
27-01-2017 10:06 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

SIDDEBUREN - ForestField Logistics, een wereldwijd opererend transport- en expeditiebedrijf uit Siddeburen, heeft donderdag 26 januari de eerste vrachtwagen met hulpgoederen verstuurd naar de vluchtelingenkampen in Athene, Griekenland.

Via Impact Nomads, een hulporganisatie waarmee ForestField reeds contacten onderhoudt, kwam het bedrijf in contact met de Syrische vluchteling Amir, zijn vriend Gaard en hun initiatief “Amir zamelt in”

Zij zijn onlangs via Facebook met een inzamelingsactie gestart om de inwoners van de vluchtelingenkampen te voorzien van warme kleding, slaapspullen etc. Vanuit heel Nederland liep het vervolgens storm, waardoor veel eerder dan verwacht begonnen kon worden met het sorteren en verzendklaar maken van de geschonken spullen.

ForestField werd afgelopen dinsdag gevraagd het transport op zo kort mogelijke termijn te organiseren, teneinde de ingezamelde spullen snel Athene te krijgen. Twee dagen later stond de vrachtwagen op het inzamelpunt, is vervolgens door vele vrijwilligers beladen en nog dezelfde middag vertrokken naar Griekenland.

De planning is dat de vrachtwagen 1 februari ’s ochtends vroeg aan komt in Athene. Daar worden de ingezamelde goederen vervolgens door de Griekse autoriteiten en lokaal aanwezige vertegenwoordigers van “Amir zamelt in” en Impact Nomads aan de vluchtelingen uitgedeeld.

Jeroen Bos, oprichter en eigenaar van ForestField Logistics: “We zijn blij dat we onze expertise aan hebben kunnen bieden aan “Amir zamelt in” en voor hen dit transport hebben mogen organiseren. We hopen dat onze (kleine) bijdrage heeft geholpen hun doel te verwezenlijken en de situatie van de mensen die het aan gaat iets dragelijker maakt.”

Gezien de enorme hoeveelheid gedoneerde spullen vinden er de komende weken waarschijnlijk nog een of meerdere soortgelijke transporten plaats.