KLM wint zaak over cabinepersoneel

KLM wint zaak over cabinepersoneel
26-01-2017 19:30 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - KLM hoefde geen toestemming te vragen aan de ondernemingsraad (or) voor het besluit om met een bemanningslid minder te vliegen op sommige vluchten. De or was naar de rechter gestapt over het omstreden besluit, maar de Ondernemingskamer oordeelde donderdag dat de zegen van de personeelsvertegenwoordiging niet nodig was.

Sinds eind oktober zet KLM op circa vier op de tien lange vluchten een steward of stewardess minder in. Die maatregel werd genomen, nadat het bedrijf er niet in slaagde met de vakbonden tot afspraken te komen over andere manieren om kosten te besparen.

Ook de vakbonden waren fel tegen de verminderde inzet van cabinepersoneel op vluchten. Ze waarschuwden voor de veiligheid aan boord, verminderde service voor passagiers en over te hoog oplopende werkdruk. FNV organiseerde vorig jaar meerdere keren stiptheidsacties om de eisen tegen de verminderde inzet in vliegtuigen en voor een nieuwe cao kracht bij te zetten.

KLM herhaalde in een reactie het standpunt dat de verminderde inzet van personeel niet de voorkeur heeft. De luchtvaartmaatschappij hoopt snel weer met de bonden om de tafel te kunnen. In de tussentijd wordt gekeken hoe met minder mensen efficiënter kan worden gewerkt. "Dat zou kunnen betekenen dat de purser, de leidinggevende in de cabine, meer mee gaat helpen."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden