Transport Online - Ayoub voor één dag de 'Baas van Morgen' bij Saan

Ayoub voor één dag de 'Baas van Morgen' bij Saan

Ayoub voor één dag de 'Baas van Morgen' bij Saan
26-01-2017 17:28 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Tijdens ‘Jinc Baas van Morgen’ kreeg Ayoub van het Calandlyceum in Amsterdam een bliksemstage bij Koninklijke Saan. Kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand hebben ook dromen en talenten, maar vaak geen goede rolmodellen.

Door een dagje mee te lopen bij Saan kan Ayoub kennismaken met een nieuwe omgeving. En krijgt hij meer inzicht of zijn talent in het bedrijfsleven ligt of niet. Verder krijgt hij een duwtje in de rug om uit te vinden wat zijn talent is, kan hij deze kans gebruiken om de juiste contacten te leggen of meer zelfvertrouwen op te bouwen. Saan investeert graag in het talent van morgen en mede daardoor krijgt Ayoub een eerlijke kans op een goede start op de arbeidsmarkt.

Baas van Morgen

De algemeen directeur van Saan, Rutger Alferink, haalde Ayoub op bij het Calandlyceum en bracht hem naar Saan in Diemen. De eerste taak van Ayoub als ‘Baas van Morgen’ was de vergadering voor te zitten van het Management Team. Hij adviseerde en besliste onder andere welke ‘give away’ producten voor kinderen van zijn leeftijd en doelgroep door Saan worden aangeschaft. En hij kreeg een opdracht.

Opdracht

Ayoub kreeg als ‘Baas van Morgen’ de opdracht een plan te bedenken om de Saan kantine modern en sfeervol te maken. Het is belangrijk dat de cultuurwaarden van Saan, Daadkrachtig, Optimistisch, Bewust, Toegankelijk en Resultaatgericht in het plan terug te zien zijn, net als het Saan-oranje. Om de sfeer binnen Saan goed te kunnen bepalen, kreeg Ayoub een uitgebreide rondleiding door het bedrijf waarbij hij medewerkers vragen kon stellen. Na de lunch presenteerde hij zijn plan aan de directie en kreeg hij hier meteen feedback op.

Wat vonden de Baas van Vandaag en Morgen ervan?

Beide bazen waren enthousiast over deze dag. Ayoub: “Ik vond het wel spannend, maar ook leuk om een dag de baas te zijn. Het moeilijke van de opdracht was uit mezelf iets leuks te verzinnen voor de kantine. Maar als je het eerste idee hebt, kun je daarna beter verder zoeken.”

Rutger: “Ik vond het erg leuk om aan dit project van JINC mee te doen. Complimenten aan Ayoub: hij zag er heel netjes uit, nam zijn opdracht heel serieus en had een aantal goede ideeën die we zeker kunnen gebruiken voor de restyling van onze kantine. Zoals afgesproken heeft Ayoub beloftekaartje gekregen, waarmee hij mij in de toekomst een keer kan benaderen met een vraag of verzoek gerelateerd aan zijn loopbaan. Ik zal hem graag helpen wanneer hij een beroep op mij doet!”

In de middag vertrok Ayoub samen met Rutger Alferink naar de conferentie waar alle Bazen van Vandaag en van Morgen bij elkaar kwamen om hun ervaringen te delen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,876
Diesel1,504

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen