Clicky


Cao-resultaat voor werknemers HTM

Cao-resultaat voor werknemers HTM
26-01-2017 09:55 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - CNV Vakmensen, FNV en HTM hebben een cao-resultaat bereikt voor de 2.000 werknemers van vervoersmaatschappij HTM. De werknemers krijgen zowel in 2017 als in 2018 een loonsverhoging van 2 procent. Ook de eindejaarsuitkering gaat in beide jaren omhoog. Daarnaast komen er 20 extra banen voor uitzendkrachten, volgt HTM het landelijk convenant over het vermijden van cash geld op de voertuigen én krijgt het rijdend personeel meer keuzevrijheid in de roosters.

Door meer keuzevrijheid in de roosters kan werk en privé beter gecombineerd worden, zegt onderhandelaar Sanne van der Meulen van CNV Vakmensen. “Er komen duidelijke spelregels over het opnemen van verlof, met name tijdens de zomer. Overal worden keuzeroosters, dan wel een flexplan (zelfroosteren) ingevoerd. “Dat maakt het makkelijker om werk en privé goed te kunnen combineren.”

20 extra uitzendkrachten aangenomen

De cao-partijen hebben afgesproken dat structureel werk voortaan door eigen personeel wordt gedaan. Dit betekent dat er nu minimaal twintig uitzendkrachten extra een baan krijgen bij HTM.

Veiligheid

Om de veiligheid te bevorderen, is afgesproken dat voortaan bij onderhoud altijd twee mensen aanwezig zijn, ook ‘s avonds. Ook over de sociale veiligheid zijn afspraken gemaakt. Van der Meulen: “Met ingang van 1 januari 2018 is het bij alle voertuigen van HTM niet meer mogelijk om met cash geld te betalen.”

Leden

CNV Vakmensen legt het cao-resultaat de komende tijd neutraal voor aan de leden.