Clicky

 
Transport Online - Dronken Turkse chauffeur manipuleert vrachtwagen [+foto's]

Dronken Turkse chauffeur manipuleert vrachtwagen

Dronken Turkse chauffeur manipuleert vrachtwagen [+foto's]
25-01-2017 19:05 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

HAMBURG - Een 49-jarige Turks vrachtwagenchauffeur is gisteren dronken van de weg gehaald door de Duitse politie. De man heeft tevens vorige week donderdag een ongeluk veroorzaakt en is daarna gevlucht. Daarnaast vond de politie manipulatie apparatuur in zijn vrachtwagen.

Voor zover de politie nu weet heeft de Turkse vrachtwagen op 19 januari 2017 een ongeluk veroorzaakt in Schleswiger en reed daarbij een andere vrachtwagen aan. De vrachtwagen had schade maar de Turkse chauffeur reed na het ongeval direct weg.

De chauffeur liep echter gisteren tegen de lamp rond 0:16 uur. De chauffeur was duidelijk onder invloed van drank en moest daarom een blaastest doen. daaruit bleek dat hij 1,72 promille alcohol had gedronken. Daar kreeg hij een boete van 1.000 euro voor.

Uit het uitlezen van de digitale tachograaf gegevens bleek dat er met de apparatuur geknoeid was. Middels een rechterlijk bevel is de Turkse vrachtwagen in beslag genomen en door een deskundige onderzocht.

Middels een tuimelschakelaar in de cabine kon het manipulatiesysteem bediend worden. Door deze manipulatie van onder meer de tachograaf kon de Turkse chauffeur 15 tot 16 uur per dag rijden terwijl er slechts 9 uur werd geregistreerd. Door de manipulatie sensor werd de volledige electronica verstoord zodat ook het remhulpsysteem niet meer goed werkte.

Bovendien maakte de chauffeur ook nog eens gebruik van een AdBlue-Killer. Hierdoor verslechteren de emissiewaarden enorm maar bespaart het de ondernemer kosten.

Aangenomen wordt dat alle manipulaties zijn geïnstalleerd door een gespecialiseerd bedrijf in Turkije.

Tegen de chauffeur en zijn werkgever is een strafrechterlijke procedure gestart. Beiden moeten rekening houden met boete's die lopen in de duizenden euro's, aldus de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,176
Diesel2,059

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats