Clicky


 


250 chauffeurs houden prikactie voor behoud van arbeidsvoorwaarden KNV-cao

250 chauffeurs houden prikactie voor behoud van arbeidsvoorwaarden KNV-cao
25-01-2017 11:33 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Bij verschillende transportbedrijven in het land werd vanochtend een prikactie gehouden door vrachtwagenchauffeurs. Zeker 250 chauffeurs gaven gehoor aan de oproep van de FNV om allemaal tegelijk om 10:30 uur drie kwartier pauze te nemen, om daarmee hun eisen voor een goede cao kracht bij te zetten.

Chauffeurs van de transportbedrijven Van der Lee, Geodis, GCA en Den Hartogh deden mee.

Cao-onderhandelingen beroepsgoederenvervoer

Sinds eind oktober 2016 onderhandelen vakbonden met werkgeversorganisatie TLN over de cao beroepsgoederenvervoer. In de sector bestaan twee cao’s: de KNV-cao (Koninklijk Nederlands Vervoer) en de grotere TLN-cao. De werkgevers willen de KNV-cao laten opgaan in de TLN-cao. Daarmee zouden de sociale regelingen uit de KNV-cao komen te vervallen. Het gaat dan om hogere lonen voor chauffeurs in opleiding, vrijstellingen voor nachtarbeid en overwerk voor werknemers van 50 jaar en ouder, overwerktoeslagen voor alle werknemers en extra ATV- dagen voor werknemers die 30 jaar werkzaam zijn geweest in de sector.

KNV chauffeurs willen sociale regelingen niet kwijt

Egon Groen, cao-onderhandelaar FNV: "We gaan 14 februari verder onderhandelen met TLN, maar vandaag hebben de chauffeurs alvast een duidelijk signaal gegeven aan de werkgevers. Zij zullen het nooit accepteren dat de sociale regelingen in hun cao hen worden afgenomen."

Bestuurder Meindert Gorter is vanaf het begin betrokken bij het organiseren en faciliteren van de KNV-chauffeurs. Gorter sluit nieuwe acties niet uit als werkgevers geen gehoor geven aan dit signaal.

Cao

Onder de KNV-cao vallen circa 40 transportbedrijven en zo’n 8.000 werknemers. Onder de TLN-cao vallen in totaal 140.000 werknemers (chauffeurs en logistieke medewerkers).

Foto's

  • Den Hartogh Logistics
    Den hartogh Logistics

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats