Clicky

 
Transport Online - De Verwenbakker kiest voor zeven MAN's TGS

De Verwenbakker kiest voor zeven MAN's TGS

De Verwenbakker kiest voor zeven MAN's TGS
25-01-2017 09:22 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

LEUSDEN - Wanneer een professionele, kwalitatief hoogstaande industriële bakker een landelijke klantenkring heeft verworven, dan moet ook het wagenpark voldoen aan dezelfde hoge eisen als het bakkersbedrijf. Om die reden verving De Verwenbakker onlangs een zevental MAN's TGM voor een even groot aantal nieuwe TGS trekkers.

De Verwenbakker heeft kwaliteit zo hoog in het vaandel, dat het beschikt over alle relevante certificaten die met het bakkersvak van doen hebben. Zo onderwerpt De Verwenbakker zich aan onaangekondigde controles van een certificeringsinstantie. In 2016 heeft De Verwenbakker wederom aan alle eisen voldaan.

Kritische klanten

De Verwenbakker heeft een klantenkring die net zo over kwaliteit denkt als zij zelf. ''De meeste klanten hebben we in de horecagroothandel en in het supermarktwezen'', zegt Hans Derckx die het wagenpark beheert. ''We willen bij onze klanten representatief en betrouwbaar voor de dag komen. Daarbij stellen we de hoogste eisen aan milieubescherming.''

De Verwenbakker, die naast trailers en bakwagens ook enkele citytrailers inzet, schakelde zes jaar geleden over op trucks van MAN. ''Sindsdien hebben we eigenlijk nooit meer problemen gehad. Onze trucks rijden in zes jaar tijd zo'n 600.000 kilometer en dan willen wij ze vervangen. Vanwege langere afstanden en toegenomen trailerwerk hebben we gekozen voor MAN TGS 18.320'', aldus Derckx, ''als opvolger voor de TGM bakwagens. Daarmee slaan we drie vliegen in één klap: betere werkomstandigheden voor de chauffeur, schonere trucks en een lager brandstof-verbruik.''

MAN Telematics

Om te checken of die vooruitgang inderdaad wordt gerealiseerd, heeft De Verwenbakker voor alle trucks MAN Telematics aangeschaft. ''Hiermee kunnen we alle denkbare vlootinformatie overzichtelijk tevoorschijn toveren'', zegt Derckx.

''Denk aan rijstijl, brandstofverbruik, plaatsbepaling, tachogegevens, onderhoud, noem maar op.''

Derckx verwacht dat MAN TeleMatics het beheer van de vloot zal vereenvoudigen, maar ook dat dankzij TeleMatics verbeteringen in de inzet kunnen worden doorgevoerd, dat het onderhoud kan worden geoptimaliseerd en dat de chauffeurs nog beter met de trucks om zullen gaan. Het onderhoud is volledig in handen van de MAN-dealer.

''Die zit maar vijf kilometer hier vandaan, dus dat is ook een voornaam criterium om met MAN zaken te blijven doen.'' De inzet van de trucks gebeurt meestal 's nachts.

''De volgende ochtend kan ik met MAN TeleMatics meteen zien hoe we ervoor staan.''

Derkcx zegt tot slot dat de samenwerking met MAN hem in alle opzichten is bevallen. ''Ze hebben zich goed in onze vragen ingeleefd en zijn met de perfecte oplossing gekomen. Dat daarbij ook de levering precies is gelopen zoals we wensten, draagt bij aan een bevredigende relatie.''

Foto's

 • Van A naar Peter
 • Doornbos
  Doornbos
 • Ntur
  Ntur
 • Ntur
  Ntur


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Verkeersinformatie


  Actuele wachttijd Eurotunnel


  Andere Europese Landen


  Overige Verkeersinformatie

  Actuele Brandstofprijzen
  Euro951,924
  Diesel1,726

  Aangeleverd door UnitedConsumers

  Meer brandstofprijzen

  Truckoccasions