Clicky

 
Transport Online - Aantal inklimmers via Nederlandse havens stijgt

Aantal inklimmers via Nederlandse havens stijgt

Aantal inklimmers via Nederlandse havens stijgt
24-01-2017 12:27 | Controles | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Het aantal inklimmers dat illegaal de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk probeert te maken was in de afgelopen drie maanden 430. Dit is bijna twee maal zoveel als in het vorige kwartaal. Het totale aantal inklimmers dat in 2016 is aangetroffen is 1.280. In 2015 was het totale aantal inklimmers 500. De stijging komt vooral doordat er meer Albanese vreemdelingen zijn aangetroffen; ruim de helft van de inklimmers heeft de Albanese nationaliteit (56%).

Het aantal inklimmers dat al aan de Nederlandse zijde van het Kanaal werd aangetroffen groeide van 55 procent in 2015 naar 83 procent in 2016. De overige inklimmers werden bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk ontdekt.

De meeste inklimmers (730) die stiekem probeerden het Kanaal over te steken werden in Hoek van Holland betrapt. In de Rotterdamse Europoort en in de haven van IJmuiden werden respectievelijk 250 en 90 mensen in de kraag gevat. De overige 210 migranten werden aan de andere kant van het Kanaal aangehouden.

Deze stijging van het deel van de inklimmers dat al in Nederland wordt aangetroffen laat zien dat de controles effectiever zijn geworden.

Deze cijfers zijn onderdeel van de kerncijfers asiel en migratie die maandelijks worden gepubliceerd door het Ministerie van Veiligheid en Justitie. De cijfers met betrekking tot inklimmers worden ieder kwartaal gepubliceerd.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,946
Diesel1,753

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions